Criterii DESI

Criteriile de intensitate digitală conform indicelui economiei și societății digitale DESI

Pentru a îndeplini una dintre condițiile de eligibilitate în cadrul programului PNRR – Digitalizare IMM, beneficiarii se angajează ca la finalul implementării proiectului să atingă minimum 6 dintre cele 12 criterii de intensitate digitală, conform Indicelui economiei și societății digitale (DESI). 

Cu noi puteti planifica toate cele 12 criterii de intensitate. Va prezentam informații utile despre fiecare criteriu :

1. Software ERP

1. Software ERP

Implementarea unei soluții ERP (Enterprise Resource Planning) a însemnat reducerea costurilor operaționale și administrative cu cel puțin 20% pentru multe companii, în timp ce 95% dintre afaceri au reușit să îmbunătățească procesele interne după o implementare cu succes.

Planificarea resurselor întreprinderii (ERP) este un software pe care organizațiile îl folosesc pentru a gestiona activitățile de zi cu zi, cum ar fi contabilitatea, achizițiile, managementul proiectelor, managementul riscurilor, conformitatea și operațiunile lanțului de aprovizionare.

Software-ul ERP este esențial pentru a gestiona afaceri de toate dimensiunile în toate domeniile.

ERP oferă transparență în întregul proces de afaceri în toate aspectele legate de producție, logistică și finanțe. Este un sistem integrat care acționează ca un hub central pentru fluxul de lucru și date end-to-end al companiei, permițând accesul diferitelor departamente.

Pași simpli pentru o implementare de succes:

  • Discuții interne și analize cu toate departamentele pentru a stabilii nevoile companiei
  • Setarea obiectivelor ERP-uli prin descrieri minuțioase ale fluxului de lucru
  • Definirea unei echipe sau persoane responsabile
  • Analiză, configurare și teste pentru fiecare funtionalitate în parte
  • Instruirea echipei asigurată de furnizor
  • Validarea în urmă testării și lucrului în paralel pentru o scurtă perioada de timp
  • Live
2. Viteza maxima de download a conexiunii la internet sa fie de cel putin 30Mb/s

2. Viteza maxima de download a conexiunii la internet sa fie de cel putin 30Mb/s

Majoritatea firmelor indeplinesc acest criteriu, deoarece in Romania majoritatea conexiunilor la internet sunt de peste 30Mb/s.

Pentru a obține o viteză mai bună a conexiunii la internet, puteți lua în considerare următoarele opțiuni:

  • Verificați viteza actuală: Înainte de a lua orice măsuri, ar trebui să verificați viteza actuală a conexiunii la internet folosind un instrument de testare a vitezei. Acest lucru vă va oferi o idee despre cât de rapidă sau lentă este conexiunea dvs.
  • Contactați furnizorul să verifice conexiunea dvs. și să vă ofere opțiuni pentru a o îmbunătăți.
    Upgradeazați pachetul: Puteți opta pentru un pachet mai scump care oferă o viteză mai mare.
  • Verificați dacă există alte opțiuni de furnizori: Dacă nu sunteți mulțumit de serviciile oferite de furnizorul dvs. actual, puteți verifica dacă există alți furnizori care oferă viteze mai rapide sau prețuri mai bune în zona dvs
  • Verificați echipamentul: Asigurați-vă că echipamentul dvs. (router, cablu, etc) este compatibil cu viteza dorită și în stare bună de funcționare.

In concluzie, țineți cont de toate aceste opțiuni și luați o decizie informată pentru a obține o viteză mai bună a conexiunii la internet.

3. Vanzari on-line care reprezinta mai mult de 1% din cifra de afaceri totala

3. Vanzari on-line care reprezinta mai mult de 1% din cifra de afaceri totala

Condiția impusă în proiectul de digitalizare a vânzărilor online este că vânzările B2B trebuie să reprezinte mai mult de 1% din totalul vânzărilor, iar cel puțin 10% din vânzările unui magazin B2C trebuie să fie realizate prin intermediul canalelor digitale.

Aceasta condiție este probabil impusă pentru a garanta că digitalizarea vânzărilor va avea un impact semnificativ asupra afacerii și va fi rentabilă.

4. Marketing digital in retele sociale

4. Marketing digital in retele sociale

Marketingul în social media se referă la promovare a produselor, serviciilor prin diverse platforme de rețele sociale. Aceasta poate include crearea și partajarea de conținut pe platforme precum Facebook, Twitter, Instagram și LinkedIn, precum și difuzarea de anunțuri pe aceste platforme.

Scopul marketingului pe rețelele sociale este, de obicei, de a crește gradul de cunoaștere și de implicare a mărcii, de a genera trafic pe site și, în cele din urmă, de a genera vânzări. Este, de asemenea, o modalitate de a construi relații cu clienții și publicul țintă prin comunicare bidirecțională.

5. Sistem de gestiune a relatiilor cu clientii (CRM)

5. Sistem de gestiune a relatiilor cu clientii (CRM)

Sistemul de gestiune a relatiilor cu clientii (CRM) este un sistem software complet care gestionează relațiile cu clienții, dar nu este unica soluție. Pentru a vă gestiona, analiza și îmbunătăți în mod eficient relațiile cu clienții, aveți nevoie de un set cuprinzător de soluții cloud, care să vă sprijine organizația în fiecare punct de interacționare cu clienții.
Un sistem CRM cumulează, corelează și analizează toate datele despre clienți colectate, inclusiv informațiile de contact, interacțiunile cu reprezentanții companiei, achizițiile, solicitările de servicii, activele și cotațiile/propunerile de preț. Sistemul le permite apoi utilizatorilor să acceseze acele date și să înțeleagă ce s-a întâmplat la fiecare punct de contact. Datorită acestei înțelegeri, se creează un profil complet al clientului și se poate stabili o relație solidă cu acesta.

6. Servicii cloud computing

6. Servicii cloud computing

Software-ul ca serviciu (SaaS) este un model de furnizare a software-ului bazat pe cloud, în care furnizorul de servicii cloud dezvoltă și întreține software-ul pentru aplicații cloud, oferă actualizări de software automate și pune software-ul la dispoziția clienților săi prin intermediul internetului, cu plata în funcție de utilizare. Furnizorul de cloud public gestionează toate componentele hardware și software-ul tradițional, inclusiv middleware-ul, software-ul pentru aplicații și securitatea. Astfel, clienții SaaS pot reduce dramatic costurile; pot implementa, scala și moderniza soluțiile de afaceri mai repede decât dacă ar întreține sisteme și software local; și pot prezice costul total al proprietății cu o precizie mai mare.

Platforma ca serviciu (PaaS) - a nu se confunda cu SaaS (software ca serviciu) - este un set de servicii cloud utilizate pentru crearea și gestionarea aplicațiilor moderne și a datelor fie on-premises, fie în cloud. PaaS oferă în cloud infrastructura și componentele middleware care le permit dezvoltatorilor și administratorilor IT să creeze și să gestioneze aplicații mobile și web.

Infrastructura ca serviciu (IaaS) este un tip de model de serviciu de tip cloud computing în care resursele de calcul sunt găzduite într-un cloud public, cloud privat sau cloud hibrid. Companiile pot utiliza modelul IaaS pentru a-și muta, parțial sau în totalitate, infrastructura on-premises sau locală în cloud, unde este gestionată și întreținută de către un furnizor de cloud. Aceste elemente de infrastructură rentabile pot include componente de calcul, rețeaua și spațiul de stocare, precum și alte componente și software.

7. Inteligenta artificiala

7. Inteligenta artificiala

În cei mai simpli termeni, AI, adică inteligența artificială, se referă la sisteme sau mașini care imită inteligența umană pentru a efectua diverse activități și se pot îmbunătăți iterativ pe baza informațiilor pe care le colectează. IA se manifestă într-o serie de forme.
IA se referă mai mult la procesele și funcționalitățile pentru gândirea și analizele de date extraordinare decât la un anumit format sau funcție. Deși IA inspiră imagini ale unor roboți performanți, cu aspect uman, care vor cuceri lumea, IA nu are intenția de a înlocui oamenii. Scopul său este de a spori semnificativ funcționalitățile și contribuțiile umane. Acest lucru face ca IA să devină un activ foarte valoros pentru afaceri.

8. Servicii de Cloud

8. Servicii de Cloud

În termeni simpli, cloud computing înseamnă închirierea componentelor IT, în loc de achiziționarea acestora.

În loc să investească masiv în baze de date, software și hardware, companiile aleg să acceseze puterea de calcul prin internet și să plătească pentru serviciile respective pe măsură ce le utilizează. Aceste servicii în cloud includ acum, dar fără limitare, servere, spațiu de stocare, baze de date, rețelistică, software, analize și informații de afaceri.

Cloud computing oferă viteza, scalabilitatea și flexibilitatea care le permit companiilor să dezvolte, să inoveze și să susțină soluții IT de afaceri.

9. Comert electronic de cel putin 1% din total de venituri

9. Comert electronic de cel putin 1% din total de venituri

Comerțul electronic este activitatea de cumpărare și vânzare de bunuri și servicii pe internet. Clienții de comerț electronic pot face achiziții de pe computerele lor, precum și din alte puncte de contact, inclusiv de pe dispozitive smartphone, ceasuri inteligente și asistenți digitali.
Comerțul electronic este în plină expansiune atât în sectorul business-to-consumer (B2C), cât și în sectorul business-to-business (B2B). În comerțul electronic B2C, un retailer sau o altă companie vinde direct clienților finali. În comerțul electronic B2B, o companie vinde altei companii. În ambele sectoare, obiectivul pentru majoritatea companiilor este de a permite clienților să achiziționeze orice își doresc, oricând, de oriunde, folosind orice dispozitiv digital.

10. Utilizarea a 2 sau mai multe retele sociale

10. Utilizarea a 2 sau mai multe retele sociale

Pentru îndeplinirea acestui criteriu putem creea cel puțin 2 conturi pe rețele de socializare diferite.

Utilizarea a două sau mai multe rețele sociale poate fi benefică pentru o varietate de motive:

  • Amplificarea reach-ului: prin utilizarea mai multor rețele sociale, poți ajunge la o audiență mai mare și să îți extinzi aria de vizibilitate.
  • Segmentarea audienței: diferite rețele sociale au audiențe diferite, prin urmare, prin utilizarea mai multor rețele sociale, poți să te adresezi mai bine unui public specific și să îți atingi obiectivele de marketing.
  • Experimentarea cu conținut: prin utilizarea mai multor rețele sociale, poți să experimentezi cu diferite formate de conținut și să vezi care sunt cele mai eficiente pentru a atinge obiectivele tale de marketing.
  • Monitorizarea și analizarea concurenței: prin utilizarea mai multor rețele sociale, poți să vezi cum se comportă concurență ta și să te inspiri din strategiile lor.
  • Costuri reduse: prin utilizarea mai multor rețele sociale, poți să îți reduci costurile de marketing, deoarece poți să îți distribui conținutul pe mai multe canale și să îți maximizezi eficientă.
11. In care mai mult de 50% dintre persoanele angajate folosesc computere cu acces la internet în scopuri de afaceri

11. In care mai mult de 50% dintre persoanele angajate folosesc computere cu acces la internet în scopuri de afaceri

Pentru că condiția de digitalizare să fie îndeplinită, este necesar că cel puțîn 50% dintre angajații companiei să folosească computere cu acces la internet în scopuri de afaceri. Această poate include activități precum comunicarea prin e-mail, cercetare online, analiză de date și utilizarea de instrumente și software bazate pe internet pentru operațiunile de afaceri. Utilizarea tehnologiei și a internetului in acest context este considerată esențială pentru digitalizarea companiilor, deoarece permite acestora să crească eficientă, productivitatea și comunicarea cu clienții și alte părți interesate.

12. Internet of Things

12. Internet of Things

Internet of Things (IoT) reprezintă rețeaua de obiecte fizice - „lucruri” - care conțin senzori, software și alte tehnologii, în scopul conectării și schimbului de date cu alte dispozitive și sisteme de pe internet. Aceste dispozitive pot fi de la simple obiecte de uz casnic până la unelte industriale sofisticate. În prezent, există peste 7 miliarde de dispozitive conectate la IoT, dar experții se așteaptă ca acest număr să crească la 10 miliarde până în 2020 și la 22 de miliarde până în 2025
Cu ajutorul sistemelor de calcul la preț redus, al cloudului, al big data, al analizelor și al tehnologiilor mobile, lucrurile fizice pot distribui și colecta date cu o intervenție umană minimă. În această lume hiperconectată, sistemele digitale pot înregistra, monitoriza și ajusta fiecare interacțiune dintre elementele conectate. Lumea fizică întâlnește lumea digitală - și acestea cooperează.

Certificari ISO

Pentru realizarea tuturor soluțiilor oferite VERASYS este certificata, respectă, susține și promovează în procesele interne următoarele standarde: ISO 9001 (Sistem de Management al Calității), ISO 14001 (Sistem de Management de Mediu), OHSAS 18001 (Sistem de Management pentru Sănătate și Securitate Ocupațională), ISO 27001 (Standarde pentru Securitatea Informației precum și prescripțiile asigurării calității condiționate de către partenerii săi).

ISO 9001
ISO 14001
ISO 27001
ISO 18001
IQNet

Contact

In cazul in care nu ati gasit informatiile cautate sau aveti nevoie de indrumarea unui consultant, va rugam sa ne contactati! Oferim solutii, servicii si consultanta pentru proiectele IT&C ale companiei dumneavoastra.

Pachetul pentru digitalizarea IMM-urilor cuprinde: verificarea eligibilitatii, analiza nevoilor de digitalizare, identificarea soluțiilor de digitalizare, scrierea și depunerea proiectului pentru accesarea finanțării nerambursabile, implementarea proiectului/soluției, training specializat și asistență.